ŻYCIE (II)

Wiesław Janusz Mikulski

 


ŻYCIE (II)

 

organy światła

grają smętne akordy

wśród kurzu

i jazgotu ulic

 

ludzie niosą w torbach

chleb

w sercach ból

 

tyle było pięknych słów

przyrzeczeń przykryły je

popioły zdrad

 

pośród śmierci jednych

pełne śmierci życie drugich

czasu wciąż coraz mniej

coraz mniej …


 

 

Wiesław Janusz Mikulski
Wiesław Janusz Mikulski
Wiersz · 12 sierpnia 2016
anonim
  • Mithril
    ...myślę, że delikatne przycięcie nadałoby lekkości i przejrzystości:

    "organy światła grają smętne akordy
    wśród kurzu "do" jazgotu ulic

    ludzie niosą w torbach
    chleb (...) "i" ból

    tyle było pięknych słów
    (...) przykryły je popioły zdrad
    pośród śmierci jednych "a pełnią"
    (-) śmierci życia drugich

    "i" czasu (...) coraz mniej
    (...)"

    · Zgłoś · 8 lat