Literatura

rodzi się lepszy świat (wiersz)

Yaro

dowiedziałem się że u kresu świat 
odpłyniemy razem z nim
tam gdzie Nowa Ziemia błękitne Niebo

 

Ty śpisz a to właśnie dziś
otwórz oczy
spójrz na mnie
kawa stygnie wypij nie pakuj się
toczy się dzień jakby szybciej
ubieraj wspomnienia już czas

 

nasza wędrówka dobiega końca
w ogrodzie spokój gości na dobre
na sercu lżej nie boję się

nie boli

w głowie myśli dwie 
Boże dziękuje za łaskę
jak kocham cię podać dłoń 
zapomnieć swoje pochodzenie

 

płyniemy gdzieś gdzie życie nie kończy się
smutki

nie pamiętamy o nich
już czas nie pytaj dlaczego 


otwórz oczy 


trzymaj przepustkę za poprawne życie 
w bólu w cierpieniu rodzi się lepszy świat
przez łzy

przez wiatr nienawiści 
serce bije ciernie okalają je

 

ty śpisz a to właśnie dziś
otwórz oczy
spójrz na mnie
kawa stygnie wypij nie pakuj się
toczy się dzień jakby szybciej
ubieraj wspomnienia już czas

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 sierpnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca