Białe staruszki

Enturiarium Minuk

Gdy zbliża się koniec jesieni
Na ulicach pojawia się coraz więcej białych starszych kobiet
Mają siwe włosy białe chustki na starczych głowach
Białe upudrowane twarze długie białe płaszcze
I wszystkie duże białe buty

Im dalej w jesień tym częściej je można spotkać
Nieodwołalny to znak
Przepowiednia i fatum
Że zima jest już blisko

Jak więdnące liście przywołują jesień
Jak pierwiosnki w pierwszym szepcie wiosny
Tak białe staruszki oznajmiają miastu nadejście zimy

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk
Wiersz · 20 sierpnia 2016
anonim
  • Enturiarium Minuk
    Dziękuję za odzew. To dawny utworek.
    Gdyby nie te babcie, nie byłoby zimy. :)

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Antyjaskóki. nastrojowy, choć ja takich babć nie widuję. Może źle patrzę :)

    · Zgłoś · 8 lat temu