podział świadomości jak firanka półprzejrzysta
oddziela miasto od rogatek a rogatki od wsi
budowniczy mocarze twardo złapali za młoty
i wbili granice miast
ludzie wstępują w beton w ciągu krótkiej chwili
do której się przyzwyczaili
świadomość przestraja się
jestem na wsi
jestem w mieście
dziesięć kroków w tył:
jestem na wsi
dziesięć kroków w przód:
jestem w mieście
Podział
Enturiarium Minuk
Enturiarium Minuk
Wiersz
·
20 sierpnia 2016