staram się nie zamykać oczu
przez powieki widzę czego nie chcę
światło rozprasza przeczucie sądu
najszerzej otwarty na teraźniejszość
proroctwa zostawiam ciemności
w mroku Rachab dostępna wszystkim
ustami pełnymi robaków zaprasza
do orszaku wokół nowego Jerycha
aż popiół zamieni się w piasek
pokryje okazałe ruiny nadziei
najtrwalsze świadectwo wiary
a inni izraelici będą szukać
kolejnego morza czerwieni