względność

Jacek JacoM Michalski

niepokój wkrada się szeptem

cichym jak drżenie krwi

przesącza pod skórę przeczucia

chwyta pozory dźwięków

z cieni buduje ostrza

 

tańczą stwory Boscha

korowodem wyobrażeń

zamieniają debet na koncie

w armagedon kostuch

brak dojrzewającej szynki

w paraliżujący głód

a tańszą kurtkę na grzbiecie

w mrozy Syberii

 

zapominając o tym nieustannie

żyjemy tanio płacąc tylko pieniędzmi

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 24 sierpnia 2016
anonim
  • Mi Lo
    jest bezpiecznie

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • kopia cesarza  internetu
    Nazwa Armagedon- Har-Magedon wywodzi się z języka hebrajskiego i znaczy po prostu „góra Megiddo”. To słowo oznacza wojnę wielkiego dnia Boga Wszechmocnego

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • Mithril
    ...czytasię - choć ja w wersyfikację paluchy bym wsadził

    · Zgłoś · 8 lat temu