Literatura

w pamięci (wiersz)

Yaro

pozostawiony  jedynie dno

 

 pamięci

dotyk ust

zapach tanich perfum 

 

pamiętam

smak  czerwonego wina

jak krew

 

echo muzyki

odbitej od blaszanego daszku

na przystanku 

 

dyskoteka  gra

 mnie coraz mniej

na Ziemi

bez ciebie zdycham

za wiejskim sklepem

szkło w rękach

na dnie łez kropelka

 

rzadko czuję 

się potrzebny 

przecież ja

to nie nóż do konserwy

oparty o płot szczam 

na wszystko

 

nie liczy się noc

bez czułości  dłoni 

nie zliczę 

 zgrabnych  słów

które płyną w moich uszach

 perfekcyjnie opanowałem

stan wolny

aż żal


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mi Lo
Mi Lo 26 sierpnia 2016, 10:37
nie będę ukrywał, że jest tu niezła baza i uporządkowanie tych słów dałoby konkretny wiersz. ale to moje widzimisię. powodzenia
Yaro
Yaro 26 sierpnia 2016, 21:12
postaram się żeby coś dobrego się z tego tekstu wykluło.
Mi Lo
Mi Lo 27 sierpnia 2016, 00:57
i dobrze
przysłano: 25 sierpnia 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca