Kiedy umiera serce
może polecą jakieś łzy.
Ktoś będzie wspominał
albo przeklinał,
ktoś zapłaci za pogrzeb
i spróbuje zapomnieć.
Zmieni się bohater
z tego co był
na tego co pozostał.
Kiedy umiera ci serce
nie ma znaczenia twoje życie
obojętne ci kim byłeś,
co przed chwilą czułeś.
Jeśli zepsułeś komuś życie
nie naprawisz tego.
Jeśli nie powiedziałeś kocham
nie powiesz.
Jeśli nie oddałeś długów
oddadzą spadkobiercy.
Jeśli nie widziałeś gór
nie zobaczysz.
Nie zamoczysz się w morzu
nie poczujesz wiatru na jachcie
nie odkryjesz lądów
nie powiesz że masz czas
że wszystko przed tobą
że możesz coś zmienić.
Kiedy przestaje bić serce
chciej żeby biło twoje.