Abrahamie gotowy na wszystko
cóż nam uczyniłeś
dzieląc winną gałązkę
na trzy
zakwitły ale każda daje
inne grona
ta od Izaaka fioletowe
ta od Izmaela zielone
a twoja granatowe
różne wino choć ze wspólnego źródła
jakaż to ziemia obiecana jeśli nie zna jedności
bo półksiężyc chciałby być
ważniejszy od gwiazdy
intifady dżihad kital pasy szahidów CaHaL
palma pierwszeństwa przechodzi z rąk do rąk
chociaż krew każdego jest
tak samo czerwona
a woda przezro-
czysta
i pomyśleć że rosną tam
gaje oliwne