Literatura

po co mi to wszystko (wiersz)

Yaro

zostawię wszystko a mam tak niewiele
stukot okien o futryny myśli i puste słowa
szum fal rwących brzegi wspomnień
zostawię w spokoju łabędzi śpiew 

 

odlecę na lotni nad wzgórza

 

bicie serca zachowam w pamięci
spojrzenia wymienię na szkiełka różowe
twoja sukienka na wietrze to kosmos 
z ostatnim oddechem przestaję istnieć

 

zostawię siebie dla siebie 

 

w kieszeni scyzoryk z wymiennym ostrzem
na szczęście zamienię
bez słów ciebie zostawię na pastwę losu

 

przykryje mnie  piach

 ślady zatrze czas

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 2 września 2016, 08:47
zostawię wszystko a mam tak niewiele
stukot okien o puste futryny myśli
szum rwący brzegi wspomnień
i spokój łabędzi

zachowam różowe bicie serca
spojrzeniem wymienione na szkiełka
w twojej sukience na wietrze
z ostatnim oddechem

scyzoryk z kieszeni
ostrzem wymienię na szczęście
a ciebie na pastwę słów



po mojemu :-)
przysłano: 1 września 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca