Z chęcią napiszę wiersz o niczym
tak dla kurażu czy dla szpasu
o tym co w życiu się nie liczy
i o tym na co szkoda czasu
nie liczę byłych przyszłych kobiet
ani też czasu który płynął
z chwilowym migotaniem powiek
bo każda była tą jedyną
nie liczę natchnień i uniesień
które wpisały mnie do wierszy
bo każdy coś za sobą niesie
i każdy jest sam w sobie pierwszy
nie liczę panów ni meneli
wszyscy chcą jakoś być szczęśliwi
bo choćbym nie wiem jak ich dzielił
są osobiście osobliwi
tak dla kurażu i dla szpasu
powstaje wiersz chyba o niczym
czasem dla siebie szkoda czasu
bo cóż się sam na świecie liczysz
wszyscy chcą jakoś być szczęśliwi
bo choćbym nie wiem jak ich dzielił
są osobiście osobliwi"
............................................. :-)
powstaje wiersz chyba o niczym
choć odrobinę odjął czasu
to przecież też się jakoś liczy
:) Wywal pierwszą wielką literę, chyba się zagubiła :) Przedostatnia strofa - znakomita!! I pierwszy wers drugiej ;)
chyba powstaje wiersz o niczym
- nieśmiało sugeruję taki szyk, gwoli rytmu:)
wszystkim bardzo dziękuję za poczytanie