narkotyki niemyte dusze przede mną

szymon słupnik

przychodzili z prośbą o wskazówki
ryba psuje się od głowy odrzekłem

trzeba mówić dla świętego spokoju
atom z burzy jest jak cząstka myśli
a dobry wiersz to taki który nie ma

w sobie chaosu tylko ma porządek
mówiłem trzeba pracować i umilkli
ludzie zbierają plon przed wichurą
sens jest unikatem i cząstką myśli
wysłannik układa z atomów wiersz

Oceń ten tekst
szymon słupnik
szymon słupnik
Wiersz · 6 września 2016
anonim