Warte dwóch piwek

Mimoza

i już biorę te dwa piwa bo wiem

że będą mi potrzebne

jedno piwo za ćwiartkę ciutkę

kapkę odrobinkę taką małą

mojego smutku

wznoszę toast mojemu niewystarczającemu ja

pływam sobie w niezastanawianiu się

a rano i tak pytam się

samej siebie zresztą

dlaczego

ale po co to komu

warte dwóch piwek

 

Mimoza
Mimoza
Wiersz · 7 września 2016
anonim