narodzić się na nowo

Yaro

po co mi majątki 

czuję się bogatym gdy jestem nagi 
 zakrywam klejnoty kawałkiem szmaty

 

po co się bogacić

wolę tracić

 

duch osadzony twardo 

na fundamentach prawdy wiary

waleczny Geronimo 
prowadzi mnie głos i słowa Jego

 

Abba Ojcze ukazałeś znaki
jak narodzić się na nowo

 

nowa Ziemia i Niebo
wszystko  nowe oryginalne

skoczę po piwko tak na jednej nodze 


chyba mogę

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 8 września 2016
anonim
  • Yaro
    mogieee,wiesz.....

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nie możesz, wiesz.

    · Zgłoś · 8 lat temu