plamy

Jacek JacoM Michalski

światło opowiada ciemność

słowami bez głosek kamieni

wyrywa z kalekich złomowisk

ostatnie srebrniki biedaków

 

piekła są zawsze głodne

postawione na nich bramy raju

łudzą ścieżkami do gwiazd

zaludnienie buduje samotność

centymetrów kwadratowych

gdy w łuskach słonecznika

- wszechświat

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 9 września 2016
anonim
  • gaj
    "światło opowiada ciemność słowami
    bez głosek kamieni
    wyrywa z kalekich złomowisk
    ostatnie srebrniki biedaków

    piekła są zawsze głodne

    postawione na nich bramy
    raju łudzą ścieżkami do gwiazd

    zaludnienie buduje samotność centymetrów
    kwadratowych gdy w łuskach słonecznika
    - wszechświat"

    · Zgłoś · 8 lat