prawie erotyk jesienny

Grzesiek z nick-ąd

chyba się miła łudzisz
szepcząc mi mocniej Grzesiek
jakżeż mam kochać ludzi
gdy taki piękny wrzesień

gdy fiolet na polanach 
mieni się zadziwieniem
nie proś mnie ukochana
o słowa jak kamienie

nie każ mi obiecywać
wierszami czy też prozą
gdy dusza ledwo żywa
tańcuje z panią brzozą

nie mów bym się obudził
z zachwytów i uniesień
nie umiem kochać ludzi
gdy taka piękna jesień

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 11 września 2016
anonim
  • Mithril
    ...taaaa - człowieki som poczebne, jak świni siodło
    - a oczekiwane zapewnienia, niejedno potrafią spieprzyć :-)

    · Zgłoś · 8 lat
  • Ir
    "nie mów bym się obudził
    z zachwytów i uniesień
    nie umiem kochać ludzi
    gdy taka piękna jesień"

    Każdej jesieni, widać, jak drzewa tracą zdrowie...ja tracę wiarę w człowieczeństwo człowieka....albo po prostu nie potrafię już tego człowieka kochać.
    Z małymi wyjątkami :) Autora takich wierszy pewnie potrafię :)
    A tak na poważnie, to Ci rzeknę, że Twoje wiersze działają jak wzmacniająca kroplówka...i żeby było wszystko jasne, to nie jest wazeliniarstwo.

    · Zgłoś · 8 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wyśmienicie w rymie wrzesień, jesień. Ale nadal lato, a u progu październik, ponoć równie upalny jak dziś. Podejmiesz wyzwanie? :)))

    · Zgłoś · 8 lat
  • Grzesiek z nick-ąd
    jak pisze mój ulubiony poeta: oby nie pażdzierniczeć

    · Zgłoś · 8 lat
  • Michał Domagalski
    "Lecz już się jesień kończy,
    I rozpoczyna zima"
    Też z ludźmi mnie nie złączy,
    Zimą miłości nie mam.

    ;)

    · Zgłoś · 8 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Pierwszy raz tu
    Piękny wiersz taki naturalny, trafia jak strzała

    · Zgłoś · 7 lat