tęskno za krajem tęskno za ojczyzną
kazali wyjechać obiecując glebę żyzną
nie mówiąc słowa opuściłam kraj swój ukochany
wybyłam na emigrację znajdując swe cztery ściany
jednak to nie te ściany co dotąd były
i nie te lampy co zawsze świeciły
brakuje ptaszka co rano podśpiewuje
i nawet woda inaczej smakuje
trawa kolor swój utraciła
już nie jest tak zielona jak kiedyś była
a nienawiść do świata silna jak ogień
codziennie mocniej w swym świetle płonie
przypatrz się, jak wygląda układanie fraz i rytmika, czy muszą być rymy, a jeśli tak, to jakie.
twoje wersy są zapewne szczere i emocjonalne, ale nie idzie za tym sposób przekazu.
po prostu ćwicz i czytaj , a zwłaszcza czytaj.
zachować sobie, jako hamulec do przyszłych tekstów, aby wtórnie nie popełniać podobnych "wlepek"
polecam teksty autora w linku
http://www.wywrota.pl/ludzie/zniczek