Literatura

cisza iluzją (wiersz)

Yaro

cisza  drga 
niesie ukojenie w dłoniach 
ugasi pragnienie wędrowca 
 spoczął w cieniu drzewa 

 

głucho tutaj
za oknami spaceruje cisza 
włóczy się 
ulicami betonowych kamieniczek

pustych bram

czuć zapach obsikanych ścian


w zakamarkach 
pomiędzy klawiszami akordeonu
bawi się akordami

 

cisza której brak

lub jest tak mało 
zawsze po niej 

walka 
bitwa

częściej burza 
 rwie liście drzewom 

każe kłaść się trawie 
gdy spokojny wiatr galopuje jak koń

 

sztormem na morzu

nastaje cisza 
w głowie sztorm

myśli 

 

relaks muzyka na zewnątrz

wypełnia pustkę 

 

nirwana iluzją jest czy magią
ciszy nie ma

chwilowy spokój 


regeneracja sił 
przed walką 
przed stresem 

spotkanie z nią 

chcę ujrzeć

w ciemnościach światło

 

nadzieją przed jutrem
co boli kłuje prawdą 

 usnę  cicho 
wiatr kołysze nas 
ciasno ale dobrze nam

 


dobry 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marcin Niziurski
Marcin Niziurski 15 września 2016, 21:23
Króciutkie a proste w treści komunikaty inspirują, również poprzez szarpaną nutę utworu, za to pobudzeniedałem ocenę, myślę, odpowiednią. Nie pojmuję tylko frazy "cisza sparuje". Czy nie zgubiłeś przypadkiem sylaby "ce"? Pozdrawiam.
Yaro
Yaro 17 września 2016, 18:10
Sylaba się zgubiła.Dzięki Marcinie .Pozdrawiam:)
przysłano: 15 września 2016 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca