parę słów o niczym

Grzesiek z nick-ąd

 

 

gdy życie z czasem nas przećwiczy
wciśnie w banały i kaganiec
można nie myśleć nic o niczym
ale się nie da kochać za nic

ani się nie da przefiltrować
szczęścia przez przymus i niepamięć
kiedy opadła w piersi głowa
kiedy nagrodę masz za karę

gdy życie wodzi nas na smyczy
dusze ogryza nam do kości
możemy myśleć nic o niczym
i nic nie wiedzieć o wolności

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 4 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 18 września 2016
anonim