droga

Yaro

idziesz prostą
nie wiesz co jest za zakrętem
na skrzyżowaniach znaki 
mieszają się z lękiem 

 

hej człowieku

uważaj na węże
hej człowieku

gdy szybciej idziesz
droga się zwęża

 

zagubiony

szukasz schronienia
lecz go nie ma
w plecaku kilka spraw

do załatwienia 


wytarte dżinsy ramoneska
para strun w gitarze

 

hej człowieku

uważaj na węże
hej człowieku

gdy szybciej idziesz
droga się zwęża

 

twój cel to dźwięki orkiestry

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 20 września 2016
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Inna rzecz, że wąż jest wąski. Droga się zwęża, w końcu staje się wąska... Źródłosłów jest ten sam (wąż, zwężać się, wąski), ale w refrenie piosenki uchodzi:)

    · Zgłoś · 8 lat
Usunięto 1 komentarz