Literatura

Poszukiwania (wiersz)

Ewelina B.

 

Gdzie szukać tolerancji

akceptacji

zrozumienia

bo przecież nie miłości

gdy wokół tylko trucizna

jad

brud

a nie przyjaźń

serdeczność

 

Gdzie znaleźć przyjaciela

bratnią duszę

bliskiego kogoś

 

Skąd brać siły

energię

 

Gdzie szukać przyczyn

gdy w niczym i nikim ich nie ma

 

A gdy brak siły i celu

to czy szukać ich wciąż

czy zabrać je innym

by poczuli jak to jest

nie być

nie żyć

nie istnieć

nie chcieć

 

Być jak pies ogrodnika

czy dobry samarytanin

 

Być katem

czy

ofiarą

 

 

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 29 września 2016, 06:43
...cierpliwym podlirem


a tekst..? wtórny i do bani
Bogusław Uściński 29 września 2016, 11:27
by poczuli jak to jest nie istnieć rozumiem że podlir wie jak to jest nie istnieć
przysłano: 28 września 2016 (historia)

Inne teksty autora

Manekin
Ewelina B.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca