płacz

Yaro

płacz wierzby
 gałązki ku ziemi składa 
liście zielenią nadziei 
 
składam  usta do pocałunku 
przed ostatnią drogą
 
dłonie co głaskały małe głowy
zimnym potem zroszone
 
najgorsze zimno piachu
zamknięte wieko 
kwiaty na drogę
 
wierzbo ile widziałaś 
zapłacz przed zmrokiem

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 29 września 2016
anonim