tyle jest pięknych dusz na świecie
z nadwrażliwością tą niezdarną
a mi kolejna smutna jesień
samotność zmienia na normalność
szaro aż smutno na ulicach
deszcz zwabił ludzi pod parasol
bogu dziękuje zakonnica
choć chyba sama nie wie za co
wiatr się przechadza po trawnikach
otula liście przedramieniem
szumi jak wiara pokutnika
w życia ostatnie namaszczenie
wszystko się zdaje październiczeć
ludzie kasztany i łabędzie
a ja jak głupi ciągle liczę
że co ma być to jeszcze będzie
https://www.youtube.com/watch?v=fpL218v-...