demokratyczne bujanie

bogna

musimy podnieść trzodę
nawet ci bez rąk
razem dźwigać 
również ci o słabych
kręgosłupach

 

nikt nie zostanie  oszczędzony
wszyscy muszą płacić systemowi
zaprojektowanemu do kradzieży 

 

zmanipulować trzódkę do końca
podzielić i odtworzyć
wytykać palcem słabych
srać na starych 
którzy i tak zdążyli zrobić pod siebie
słuchając fałszywych piosenek
odgrywanych melodią przymusu

Bogna 01.10.2016

bogna
bogna
Wiersz · 1 października 2016
anonim