bezmiłosny

Grzesiek z nick-ąd

wyświechtały nam sie słowa
rozmemłały aż do granic
jakżeż z życiem mam flirtować
i jak szczęście mam omamić

kiedy w miłość nikt nie wierzy
bo jest dzisiaj do wszystkiego
do jedzenia i talerzy
w filozofii do Nietzchego

świat się kocha dla kochania
i na wszystko jest już cennik
cała reszta bywa zamiast
jak ci bliscy bezimienni

cicho siedzę na dnie marzeń
żeby złego nie obudzić
po co miłość mi do zdarzeń
skoro mogę kochać ludzi

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 2 października 2016
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Świat się kocha dla kochania - świetnie uchwycona prawda

    · Zgłoś · 8 lat temu