nie przechodź obojętnie
zapraszam do domu
nie stukaj
drzwi stoją otworem
dla Ciebie bo Jesteś miłością
Jezu
zlituj się nad nami
zamieszkaj w moim pokoju
miłość zakwitnie w sercach
jak
winorośl wyda owoc
ciężkie wielkie grona
młode wino dojrzewać będzie
gdy
pojawisz się otworzę
zapraszając Cię do stołu
wychylimy kielich za spotkanie
za
świat by lepszym był
na nowo narodzi się Ziemia
odmieniony podniosę wzrok ku Niebo
bez
bólu i łez
kochać od początku ludzi i żyć
nie umierać
czekać na ten dar
nie na daremno
Wielki
Jezu zamieszkaj wśród nas
z nadzieją głęboko w środku duszy