Repozytorium snu

abc

Magenta
 
Purpura zbliżona do barwy śliwki
„przepych ubóstwa”
puste echo odzewu wymowne nic
zapach papieru Rosaspina
i farb drukarskich offsetowych
po których za paznokciami brud
denat utracił kontrolę
nad pęcherzem i zwieraczem
oddał pośmiertny kał zwinął żagle
opadły wraz z liśćmi rolety
jego oczu zadomowiły się
na powiekach monety
błękitno-seledynowa trupia patyna
mucha plujka

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
abc
abc
Wiersz · 2 października 2016
anonim
  • abc
    w istocie trochę tak, ale tak jest w życiu że różne śnimy sny, też te na skroś fizjologiczne. ; ) pozdr

    · Zgłoś · 8 lat temu
  • silva
    Porażające! Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 8 lat temu