1

SylviaC

Jest jesień, a jakby zima.

 

W dłoni bije kasztan

W oku przemyka wiewiórka

W stopach pulsuje ziemia.

Wszystko bardziej żywe, niż ja.

 

Ja to tylko posąg na drewnianej ławce.

Wszystko jest żywe, oprócz mnie,

który chce

Chce

Chce tak bardzo, że aż skamieniał

 

 

SylviaC
SylviaC
Wiersz · 3 października 2016
anonim