BIOGRAFIA

Leszek Tadeusz Kielnerowski


V. BIOGRAFIA
1.
Od Adama, oraz Ewy
Cała ludzkość to rodzina ......................Rdz.1:28
Każdy z nas więc od tych ludzi
Rodowód swój rozpoczyna.
2.
Wielu zatem wciąż próbuje
Sięgnąć w głąb swoich korzeni
By choć wspomnieć swoich krewnych
Choć niczego to nie zmieni.
3.
Co innego Jezus Chrystus,
Który był przepowiedziany .....................Rdz.3:15
I nareszcie się pojawił
Lat tysiące wyglądany.
4.
By nie było wątpliwości
Rodowód był prowadzony -...Rdz.5:1-32, 10:1-32
Gdy narodził się w Betlejem .................Mt.1:1-2:1
Został wreszcie zakończony.
5.
Minęło lat 2 tysiące
I znów jest oczekiwany
Na podstawie znaków z Biblii
Jako Król umiłowany. ........................Obj.19:11-16
6.
Tak przedstawia się biografia
Największego z wszystkich ludzi, ..........1Tym.2:5
Która dla nas ma znaczenie
I nadzieję wielu budzi. ............................Obj.22:20
7.
Nie jak to budują ludzie
Drzewo genealogiczne,
Które nic im nie zwiastuje
A jest tylko symboliczne.

 

Sł.B.Jeh.-ucz.Chr.-Leszek. 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 3 głosy
Leszek Tadeusz Kielnerowski
Leszek Tadeusz Kielnerowski
Wiersz · 5 października 2016
anonim