Dolina

abc

I.R.

 

zagnieździł się potwór i zaczął namnażać


byłam przedtem pełną siły i wigoru niczym
kopciuszek zwyczajny (ptak) co przed świtem
usadowia się na telewizyjnej antenie i próbuje dostrzec

coś więcej niż dolinę udręki gorszej
od dotkliwego bólu

który towarzyszy mi codziennie gdy
puszczają leki przeciwbólowe i opadam
zapadam się w noc pod światłami latarń

wyczekuję kogoś
kto wysłucha mojej historii
ukoi wewnętrzne cierpienie

abc
abc
Wiersz · 5 października 2016
anonim
  • Mithril
    ...na ten przykład:

    "zagnieździł się potwór i zaczął namnażać

    byłam przedtem pełną siły i wigoru niczym
    kopciuszek zwyczajny (ptak) co przed świtem
    usadowia się na telewizyjnej antenie i próbuje dostrzec

    coś więcej niż dolinę udręki gorszej
    od dotkliwego bólu

    który towarzyszy mi codziennie gdy
    puszczają leki przeciwbólowe i (...) opadam
    zapadam się w noc pod światłami latarń

    wyczekuję kogoś
    kto wysłucha mojej historii
    ukoi wewnętrzne cierpienie"

    · Zgłoś · 8 lat
  • silva
    Przemyśl propozycję Mithrila, tak lepiej się odbiera. Wiersz porusza temat, który ostatnio zaprząta mój umysł, mam b. chorą koleżankę.

    Dzięki za uratowanie mojego "Graffiti". Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 8 lat
  • abc
    Ok, niech i będzie tak jak sugerujesz Mithril, zapis nie zawsze jest aż tak dla mnie ważny, bym się go kurczowo trzymał, zwłaszcza ze propozycja wydaje się całkiem sensowna.

    · Zgłoś · 8 lat
  • abc
    Silva, fakt lepiej.

    · Zgłoś · 8 lat