VII. ARMAGEDON
1.
Wiele już sądów Bóg dokonał.
Po każdym gdzieś zostały ciała.
Zbawionych zawsze było mało,
Jednak Niniwa ocalała .......................(Jon.3:1-10)
2.
Tak to w pamiętnym już potopie
Nefilimowie utonęli ............................(Rodz.6:1-8)
A co dopiero mały człowiek,
Co powstał tylko z pierwiastków ziemi. ....(Rdz.2:7)
3.
Była Sodoma i Gomora.
Też niemal wszyscy poginęli. ........(Rodz.19:23-30)
Padła też cała ziemia Kanaan - ...........(Rodz.17:8)
Gibeonici ocaleli. .................................(Joz.9:3,15)
4.
Ponieważ Stwórca jest miłością, .................(1J.4:8)
Więc nie pozwoli kalać Ziemi.
Ostrzega zawsze jej mieszkańców ............(Am.3:7)
I również teraz się nie zmienił.
5.
Wzywa obecnie wszystkich ludzi,
By wreszcie się opamiętali - ..............(Rz.17:30,31)
Przyjęli Jego rady z Biblii
I tu na zawsze pozostali. ....................(Prz.2:21,22)
6.
Dobrze więc teraz zacząć działać,
Uniżyć się przed Stwórcy tronem,
By móc się u Jehowy schronić
Przed bliskim już Armagedonem. ....(Obj.16:14,16)
7.
A kiedy będzie już po wszystkim,
To wtedy Ten kto pozostanie
Wychwalał wiecznie będzie Boga, ..........(Obj.4:11)
Oraz zobaczy zmartwychwstanie. ......(Jn.11:23-26)
Sł.B.Najw.Jah.-ucz.Chr.-Leszek.
jest wielkim dniem Boga Wszechmocnego, w którym usunie On wszelkie zło. Posłuży się Chrystusem i zastępem stworzeń niebiańskich Obj.19:13-16 aby usunąć z ziemi szatana i jego aniołów Obj.20:1,2 wraz z ludźmi, którzy nie chcą poznawać i pełnić woli Bożej Mat.25:31-34,41, 2Tes.1:6-10, 1J.2:17. Nastąpi to wtedy, kiedy czynnki polityczne wystąpią przeciw sługom Jehowy Ezech.38:8-11,18,21-23. W wojnie tej ludzie nie będą brali udziału. Zanim jednak do tego dojdzie Bóg Jehowa, który jest miłością ostrzega wszystkich mieszkańców ziemi przed zbliżającym się zagrożeniem Mat.10:12-16, 24:14, Am.3:7 podobnie jak Było za dni Noego Mat.24:37-39 i jeśli ktoś znajdzie się w złym położeniu, to będzie miał pretensje tylko do siebie, że nie skorzystał z możliwości ratowania się Ps.37:9-11, Jer.25:29,32-34. Po Armagedonie zaś na ziemi będzie przywracany Raj Iz.11:6-9, Prz.2:21,22 z którego skorzystają ocaleni wychodząc z wielkiego ucisku do życia wiecznego Mat.24:21,22, Iz.24:1-6, Jn.17:3 nie zaznawszy śmierci Jn.11:26. Dokładnej daty nadejścia Armagedonu jednak nie znamy Mat.24:36, choć wiele znaków podanych w Bibli wskazuje, że jest on blisko..
pod tekstami piszemy tylko o tekstach.
nie życzymy sobie komentarzy, to zaznaczamy odpowiednią opcję.