I cool

Jarosław Baprawski

wódka z colą jest niezła

zwłaszcza o świcie

gdy nie musisz

a jednak

 

będziesz się starał

być szczęśliwy

 

za oknem zimny plugawy świat

tylko czeka byś do niego wyszedł

a on zaciśnie ci swoje lewe ręce na krtani

będzie dalej rujnował przyszłość

wpędzi w poczucie obowiązku

 

jeszcze na chwilę przymykam oczy

opierając czoło na zapłakanej szybie

jakbym dalej był głodny piersi

i bezwstydu ciepłej waginy

swojej mery

 

beznamiętnie przechylam drina

i siadając na nieczułej desce sedesu

sięgam po ulubioną książkę do srania

 

hamlet i ja

wiemy bez udawania

 

świat jest kumaty

ale leniwy jak tępe gówno

któremu muszę pozwolić odejść

by podzieliło z szambem

swoją zajebistość

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 15 października 2016
anonim
  • Cytra
    Świetny.

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mi Lo
    cześć
    jest jak zwykle

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Jarosław Baprawski
    Dużo lepiej..Dzięki..:)

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • Mithril
    ...ten fragment np. tak

    "za oknem zimny plugawy świat tylko czeka
    [a]byś do niego wyszedł
    a on zaciśnie [tobie] swoje lewe ręce na krtani
    będzie dalej rujnował przyszłość
    wpędzi w poczucie obowiązku

    jeszcze na chwilę przymykam oczy

    opierając czoło na zapłakanej szybie
    jakbym dalej był głodny piersi i bezwstydu
    ciepłej waginy swojej mery"


    ................a tu może tak?

    "beznamiętnie przechylam drina
    i siadając na nieczułym sedes[ie]
    sięgam po ulubioną książkę do srania"



    no i........................czytało się

    · Zgłoś · 7 lat temu