Literatura

I cool (wiersz)

Jarosław Baprawski

wódka z colą jest niezła

zwłaszcza o świcie

gdy nie musisz

a jednak

 

będziesz się starał

być szczęśliwy

 

za oknem zimny plugawy świat

tylko czeka byś do niego wyszedł

a on zaciśnie ci swoje lewe ręce na krtani

będzie dalej rujnował przyszłość

wpędzi w poczucie obowiązku

 

jeszcze na chwilę przymykam oczy

opierając czoło na zapłakanej szybie

jakbym dalej był głodny piersi

i bezwstydu ciepłej waginy

swojej mery

 

beznamiętnie przechylam drina

i siadając na nieczułej desce sedesu

sięgam po ulubioną książkę do srania

 

hamlet i ja

wiemy bez udawania

 

świat jest kumaty

ale leniwy jak tępe gówno

któremu muszę pozwolić odejść

by podzieliło z szambem

swoją zajebistość


niczego sobie+ 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 15 pazdziernika 2016, 21:09
...ten fragment np. tak

"za oknem zimny plugawy świat tylko czeka
[a]byś do niego wyszedł
a on zaciśnie [tobie] swoje lewe ręce na krtani
będzie dalej rujnował przyszłość
wpędzi w poczucie obowiązku

jeszcze na chwilę przymykam oczy

opierając czoło na zapłakanej szybie
jakbym dalej był głodny piersi i bezwstydu
ciepłej waginy swojej mery"


................a tu może tak?

"beznamiętnie przechylam drina
i siadając na nieczułym sedes[ie]
sięgam po ulubioną książkę do srania"



no i........................czytało się
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 16 pazdziernika 2016, 07:55
Dużo lepiej..Dzięki..:)
Mi Lo
Mi Lo 17 pazdziernika 2016, 00:27
cześć
jest jak zwykle
Cytra
Cytra 3 kwietnia 2017, 20:10
Świetny.
przysłano: 15 pazdziernika 2016 (historia)

Inne teksty autora

Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
w Nowym Orleanie
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca