I. WIERSZE

Leszek Tadeusz Kielnerowski

I. WIERSZE
1.
Pisać wiersze każdy może.
Nawet krótkie i te białe,
Byleby dla prostych ludzi
Były nieco zrozumiałe.
2.
By podobnie tak jak pieśni,
Których radość sprawia brzmienie
Były mądre i przyjemne,
Wzbudzające zachwycenie.
3.
Pełne miłości do Boga i bliźnich,
By inspiracją do Biblii się stały -
Ku nawróceniu przez poznanie prawdy,
Nie własnej chwały*.

 

Sługa-Leszek.
*Ps.49:13-15.

Oceń ten tekst
Leszek Tadeusz Kielnerowski
Leszek Tadeusz Kielnerowski
Wiersz · 17 października 2016
anonim