Rozstanie

Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper


Moc własności rozbiła się
O krawędź samoistnienia
W bezbarwny pył
Zamieniło się współbicie dwóch serc

Z czasem
Pamięć zatrze kolory obrazów
Pozostawiając szarą równinę
Pomoże znaleźć odpowiedź
Na zbędne pytania
I przyzwyczai oczy
Do jednej tylko filiżanki na stole


Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz · 22 września 1999
anonim