artysta

Yaro

artysta cierpi
cierpi dusza

 

łzy moczą papier
maluje obraz lęku
na kawałku papieru 
z worka po cemencie
nie stać go na więcej

 

 wiersz
rzeźbi w korze drzewa
serce wyrywa się z piersi

 

na drodze kurz
pomiędzy nim a natchnieniem

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 17 października 2016
anonim