jesiennie

bogna

wokół nas październik spala kolory 
rumieniąc sie z wysiłku


natomiast na dziecięcych parapetach
kasztany mają sztywne nogi i coraz więcej 
zmarszczek

 

wyciągamy z zewnątrz te wszystkie niuanse 
zanim będzie za późno

bogna
bogna
Wiersz · 19 października 2016
anonim