próba

Kamil

 

Po kilku powtórzeniach utrwaliły mi się słowa

Vanitas vanitatum et omnia vanitas.

Księga rodzaju uczy, że Bóg stworzył człowieka

na obraz swój, jako mężczyznę i niewiastę.

Niewiastę z pewnością powiesił sobie na ścianie

i zamyka się co wieczór w czterech ścianach konfesjonału

żeby spowiadać się z grzechu.

 

Nie wszystko marność co jest marność

nad marnościami, czasami trzeba to wszystko wykaszleć

i rzucić na ząb trochę czosnku, dla zdrowia.

 

Po kilku powtórzeniach utrwaliły mi się słowa

Oida ouden eidos

i znalazłem dla siebie jeszcze jednego Boga.

 

Ciągle próbuję się do któregoś przekonać.

 

Kamil
Kamil
Wiersz · 23 października 2016
anonim