ludzie są zmęczeni
czekaniem na tramwaj
motorniczy zamyka ludziom
drzwi przed nosem
jest zmęczony
czekaniem na ludzi
zabierze ich później
wreszcie mogą odpocząć
i spóźnić się do pracy
sklepu
kościoła
do drugiej połówki
na spotkanie
na piwo
donikąd
coraz częściej
to jedyny sposób
żeby przez chwilę
nie otwierać oczu
na nic
i po cichu
nacieszyć się życiem