Malowanie

Julia Sierakowska

Czarna smuga,

Na białym papierze,

Kolorowy pióropusz,

Zamknięty w temperze.

Coś z niczego powstaje powoli,

Martwy owoc i strączek zielonej fasoli,

Stary człowiek,

Kapelusz dziurawy,

Miasta rynek,

Rzeki dopływ prawy,

Piękny koń w galopie szalonym,

Leśna ścieżka z jeziorem zamglonym,

I kwiatuszki w wazonie z gliny,

Gęste krzaki słodkiej maliny.

Stworzyć możesz bez pomocy sługi,

Mając pod ręką pędzel i sztalugi.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 2 głosy
Julia Sierakowska
Julia Sierakowska
Wiersz · 26 października 2016
anonim
  • aleksandra2000
    Bardzo fajny wiersz :D

    · Zgłoś · 11 miesięcy temu
  • Julia Sierakowska
    Dziękuję :)

    · Zgłoś · 7 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Biorąc pod uwagę Twój wiek, powiem tylko pisz pisz pisz. I nie zrażaj się ocenami. Masz iskrę bożą - to jest najważniejsze.

    · Zgłoś · 7 lat temu
Usunięto 2 komentarze