odeszłaś z liśćmi winorośli
żyłaś jak one
pięknie
od malachitowej zieleni
po dojrzałość burgunda
z atramentowych gron
umiałaś klarować swoje wina
ale nie zdążyłaś nasycić się
bukietem
ziemskie barwy
przygarnęła w cztery ściany
urna
a ty odemknąwszy horyzont
winną gałązką
bezszelestnie wstąpiłaś w
przezroczystość
odeszłaś z liśćmi winorośli
żyłaś jak one
pięknie
od malachitowej zieleni
po dojrzałość burgunda
z atramentowych gron
umiałaś klarować swoje wina
ziemskie barwy
przygarnęła urna
odemknąwszy horyzont
winną gałązką
a ty bezszelestnie wstąpiłaś
w przezroczystość
Pozdrawiam :)