topi się wosk topiąc marzenia
na sen kieliszek mocniejszego wina
bimbru jak trzeba
młodość ucieka
już nie ma
kości coraz bardziej kruche
stoper-an nie pomaga
migrena układa w niespokojny nocy pazur
zanim podeprę szkielet laską
zapalę skręta
zapamiętam
dni przed demencją
woda upływa
czas ucieka
stara narzeka mam dosyć nieścisłości
biadolenia
napełniony wiedzą milczę
szumią stare drzewa
po co komu
niepotrzebny mebel
wymienić na nowszy lepszy
koniecznie chiński bambusowy