przaśne murale to uwspółcześnione akty
w antraktach chińska podróbka racji stanu
przełyka na uspokojenie platerowany sok
z brzozy, bo promocja profanacji. pro forma
wartość opałowa wierzby bije na łeb brzozę
azyl zaludnionego akwarium z wyszynkiem
wędrujemy po paciorkach dopóki w butli
nie skończy się tlen. z tym upadkiem to
grawitacja nie ma nic wspólnego. czasem
blacha poddaje się procesowi rozgoryczenia
mój aniele boży, jaja sobie robią z pisarstwa
taka wersja ściółkowa norwida. szopen odgarnia
witki z czoła: za chwilę okaże się, że trójkąt
bermudzki to kwadrat, a jesus chrystus
to zawodnik ligi meksykańskiej. coraz częściej
z rana przedstawiamy się swojej świadomości
orient exspress omija naszą stację, bo to przecież
prawie jak sen jest (…)