genesis

secator

bo na początku było milczenie

"i tak upłynął wieczór i poranek"

 

wraz z pierwszym słowem

(w przekładzie znaczyło ojciec)

stworzyliśmy boga

z grymasem twarzy jak nasz

na obraz starego zrzędy

 

uderzając w spiżowy ton

wytyka nam niedoskonałości

nocą schodzi szarpiąc za piżamę

powtarza mantrę 'postaraj się'

 

a według planu miała być matka

 

secator
secator
Wiersz · 3 listopada 2016
anonim