kiedy śni się bezsenność
noc jest najtrudniejszym etapem
wyrzucone za nawias wspomnienia
wracają zimnym potem i gorączką
woda pali płuca nadmiarem obrazów
wyjść z rzeki i zasnąć we śnie
tyle tylko gdy światło pod powieki
wkrada się dziurką od klucza