umieranie

bogna

gdybyś nie wbił noża 
w pierś odchodząc
nigdy nie nauczyłabym się
że ludzie nie umierają od ran
którymi niektórzy chętnie nas
obdarowują

 

oni  umierają
kiedy zapominamy 
że jest o wiele wiecej
w tym wszystkim niż ból

bogna
bogna
Wiersz · 7 listopada 2016
anonim