Poznajmy się

Natalia

dzieńdobry,
cześć jestem...
znam twoje imię

cześć
poznałam Cię
znam twoją twarz

wołasz mnie
jestem przy tobie
znam twoje imię

widzę Ciebie
biegnę, jestem z tobą
znam twoją twarz

znam twoje imię,
lecz czy znam Ciebie?...
twoje życie?

znam twoją twarz,
lecz, czy widzę twoje wnętrze?...
twoją duszę?

dziś ludziom to nie jest potrzebne,
ale ja potrzebuję
twojego wnętrza

dziś to dla ludzi jest obojętne,
ale ja potrzebuję
życia z twoim życiem.
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 15 głosów
Natalia
Natalia
Wiersz · 18 listopada 2001
anonim