kiedy rusza wiersz

bogna


rusza rozmowa
bez wielkich słów 
bez pokusy terroryzowania

 

losem wierszy jest wędrówka

zmiana miejsc stylu
aż wreszcie rozbrojenie sensów
językowej kliszy obnażając jej
pretensjonalność i absurd 

 

bo kiedy rusza wiersz  niejednokrotnie
beka dymem grając w pokera z losem

 

bogna
bogna
Wiersz · 13 listopada 2016
anonim