Napisałbym dla ciebie miłość
ale na pewno pamiętasz ten wiersz Wojaczka
który często czytam ci na głos
i dopowiadam, że to w tobie jedyne słońce tej pory
Ze słowa kocham
można wywnioskować wszystko
lecz czasami nie przechodzi przez gardło
wtedy łatwo się udusić
Łapanie oddechu
często robi z nas grafomanów
i wtedy żadne słowa nie są w stanie
zrobić nam przeszczepu
serca