za murem

Jacek JacoM Michalski

na negatywie wieczoru

cmentarna trawa najzieleńsza

w tle biały kościół kradnie

tajemnicę ciemności

na obrzeżach miejsc

zatrzymują się pielgrzymi

tylko liście niezmiennie

wbrew porom roku

brukują aleje do świtu

na który nikt tu nie czeka

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 1 grudnia 2016
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    i'm not robot
    cudowny

    · Zgłoś · 7 lat
Usunięto 1 komentarz